حسابداری
آموزش طراحی کدینگ
کدینگ حسابداری به زبان ساده به دستهبندی و مرتب کردن عناوین فعالیتهای مرتبط با حسابداری گفته میشود که امکان چینش موضوعات مالی و عملیاتها را بر اساس موضوع فعالیت و سطح فعالیت برای حسابداران امکانپذیر میکند.
در این روش هم سرفصلهای اصلی و فرعی فعالیتها مشخص میشود و هم ارتباط بین آنها برای کسانی که قرار است به اطلاعات دسترسی پیدا کنند، روشن میگردد. طراحی کدینگ حسابداری سبب میشود تا اطلاعات مالی به راحتی قابل تفکیک باشند و در مواقع لزوم دسترسی به آنها در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد.
- کدینگ حسابداری چگونه طراحی میشود ؟
در طراحی کدینگ حسابداری باید به مواردی مانند اصول و استانداردهای حسابداری، فعالیتهای سازمان یا شرکت، کنترلهای داخلی و گزارشهای مورد نیاز داخلی و یا بیرون از سازمان توجه کرد و بر این اساس ساختاری را طراحی نمود.
منظور از اصول حسابداری آن است که تمام سیستمهای کدینگ برای هر نوع از کسب و کار باید در اصول طراحی و در نظر گرفتن بخشهای کلی از قوانین خاصی پیروی کنند. فعالیتهای شرکت نیز ناظر به نوع فعالیتها و میزان آنها است که با توجه به فعالیتهای اصلی، فرعی و حاشیهای تنظیم میشوند.کنترلهای داخلی نیز اگرچه ممکن است در بسیاری از سازمانها به دلیل ساختار مشابه بروکراتیک شبیه به هم باشند، اما معمولاً متناسب خود سازمان در نظر گرفته میشوند. گزارشهای درون و برون سازمانی نیز گزارشهایی هستند که باید در انجام عملیات مالی لحاظ گردند و یا ارائه شوند.